2020. május 5., kedd

Easter Blessings - CUT to YOU

(magyarul: lásd lentebb)



Hello there, Piroska is here today with my latest layout for CUT to YOU. April is here (can't believe it!) and Easter is coming. In Hungary there are many fun Easter traditions: on Easter Sunday the parents hide some chocolate eggs, bunnies in the courtyard in the grass (or in the flat), and say, the Easter Bunny has brought them. On Easter Monday the boys come to sprinkle the girls with perfume or water. My father used to wake me up with a glas of water on this day! :-P The sprinkling is essential for not fading like a flower, they say. The girls, in return, give them hand-painted eggs and treat them well with home made cakes and some drink. (it can have negative effects next day :-P )



I chose a photo of my daughter looking for some sweets hidden in the grass by the Easter bunny. For this layout I paired the Easter Blessings cut file with the Trio Flower Add On Cluster cut file. 









I used the Happiness collection of Cocoa Vanilla Studio for my whole layout.



First I cut the Easter Blessings cut file from smooth white cardstock, then started backing them with several patterned papers from the 6x6 paper pad. I cut 2 of the flowers from the Trio Flower Add On Cluster cut file, I used different patterned papers as I was not sure.


First I wanted to use a softer background, but didn't like it, so changed it to this darker one.


I arranged everything to create a line design. I added the cut flowers and the fussy-cut butterflies, and was ready.



I hope you liked my inspiration and make similar layouts with your old or new Easter photos! Do show it in the CUT to YOU Facebook group if you do! And now, have a look at the Spring & Easter section in the shop ;)


*****
Szia, örülök, hogy erre jártál. A fenti poszt 2020. április 2-án jelent meg a CUT to YOU blogján.

Sziasztok, itt Piroska a legújabb oldalammal. Április van (el sem hiszem!) és közeledik a Húsvét. Magyarországon több hagyomány is van, az egyik, hogy a szülők elrejtik a nyuszi ajándékát a fűben, vagy a lakásban, és a gyerekeknek meg kell találniuk azt. Húsvét hétfőn a fiúk meglocsolják kölnivízzel a lányokat, hogy nehogy elhervadjanak. Annak idején Apukám egy pohár vízzel ébresztett :-P Cserébe a lányok hímes tojást adnak a fiúknak, és megkínálják őket sok házi finomsággal és itallal, amitől másnapra megfájdul(hat) a fiúk hasa :-P

Az oldalamhoz egy két évvel ezelőtt készült fotót választottam, amikor is a barátainknál ünnepeltük a Húsvétot. Blanka és a többi gyerek a kertben eldugott ajándékok után kutatott, és jó sok csokit gyűjtött össze :-D A Easter Blessings vágófájlt valamint a  Trio Flower Add On Cluster vágófájl
választottam az oldalhoz, és Cocoa Vanilla Studio Happiness kollekcióját.
Először kivágtam az Easter Blessing vágófájlt sima fehér alapkartonból, és a kollekció 6"x6"-os papírkészletét használva mintás papírral háttereztem a vágófájlokat.
A Trio Flower vágófájlból kettőt vágtam ki különböző mintás papírokból, mert még nem voltam biztos benne, melyik illik a végén majd hozzá.

Először egy világos hátterű papírt választottam, de nem tetszett, így lecseréltem erre a sötétre. Nagyon jó a kontraszt, ugye? Az oldal elrendezéséhez a lineáris dizájnt választottam, még adtam néhány virág kivágatot és kézzel kivágott pillangót az oldalhoz, és már készen is voltam.

Remélem, tetszett az inspirációm, és Te is készítesz hasonló oldalt a régi vagy új húsvéti fotóidból! Ha igen, kérlek mutasd meg  CUT to YOU Facebook csoportjában! És most, vess egy pillantást a CUT to YOU shop húsvéti és tavaszi kínálatára: Spring & Easter section. ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése